Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


17.11.2008

Tot mai mulţi covăsneni încep să fie interesaţi de oferta de locuri de muncă din judeţele învecinate Braşov, Harghita, Vrancea sau Bacău, din cauză că nu mai găsesc de lucru acasă.

La ora actuală rata şomajului în judeţ depăşeşte 7%, iar potrivit directorului Agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă, Kelemen Tibor nu există perspectiva creării de noi locuri de muncă.
Dimpotrivă, perspectivele sunt îngrijorătoare, deoarece până la sfârşitul acestui an sau în primele luni ale anului viitor peste 300 de covăsneni îşi vor pierde locurile de muncă.
Disponibilizări vor avea loc la Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde luna aceasta vor fi concediaţi 40 de angajaţi ca urmare a restructurării societăţii, precum şi la SC Turism Covasna, unde anul viitor vor rămâne fără locuri de muncă 111 persoane din totalul de 198, ca urmare a demarării lucrărilor de modernizare la două hoteluri aflate în proprietatea SIF Transilvania.
Şi câteva fabrici de confecţii din judeţul Covasna vor intra în proces de reorganizare în vederea eficientizării activităţii.
Kelemen Tibor a declarat că aceste fabrici nu au anunţat oficial numărul de angajaţi care vor fi concediaţi, dar se preconizează aproximativ 100 de persoane numai în jurul municipiului Sfântu Gheorghe.
Mara Deleanu
17.11.2008

Caravana inovării a adus cercetători şi în Tîrgu-Mureş, unde au fost organizate câteva întâlniri cu oameni din mediul de afaceri!

Caravana invovării este una dintre metodele noi de a aduce la un loc, rapid şi direct, cercetătorii şi beneficiarii. Practic, cercetătorii au ieşit din laboratoare şi au stat de vorbă direct cu beneficiarii, direct cu clienţii. Comunităţilor de afaceri şi administraţiilor locale le sunt prezentate în cadrul caravanei, cele mai avansate produse, servicii şi tehnologii, realizate de institutele naţionale de cercetare – dezvoltare, rezultate ale cercetării care pot contribui la creşterea competitivităţii firmelor şi îmbunătăţirea serviciilor publice. O parte din oferta Caravanei Inovării şi-a găsit parteneri şi clienţi la firmele din zonele vizitate şi există deja contracte.
Cercetările sunt din diverse domenii, de la soluţii pentru creşterea competitivităţii sectorului zootehnic, ambalajele biodegradabile până la centralele eoliene de producere a energiei. O astfel de invenţie poate fi implementată la marii producători din zootehnie care sunt şi mari consumatori de electricitate, dar şi în gospodăriile oamenilor. Statul suportă până la 90% din investiţie.
Un exemplu de utilizare a energiei eoliene există deja în România, la incubatorul tehnologic al Institutului, din Sfântu Gheorghe. Integratorul va fi o intreprindere mecanică din Reşiţa care va vinde produsul integrat.
Oamenii de afaceri află, în cadrul Caravanei Inovaţiei, că până la 70% din inevstiţia lor pentru implementarea unei cerectări poate fi suportată de stat.
Pentru a afla mai multe despre aceste cercetări, oamenii de afaceri din diverse domenii pot lua legătura cu Centrele de Informare Tehnologică care există în fiecare zonă sau chiar judeţ. Un astfel de centru există şi în judeţul Mureş de aproximativ 6 luni.
Până în prezent, Caravana Inovării s-a aflat - începand din luna august - la Piteşti, Alexandria, Călăraşi, Timişoara, Curtici (Arad), Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slobozia, Piatra Neamţ, Iaşi, Tulcea şi Brăila.
Adela Moldovan
17.11.2008

Treibstoff erneut billiger


Die Treibstoffpreise an den Petrom und Petrom V Tankstellen sind weiter gesunken. Alle Benzin und Dieselsorten hätten sich um 3 Bani pro Liter verbilligt, so die Mitteilung der Gesellschaft. Ein Liter Premium kostet nun 3,16 Lei, Diesel kostet 3,61 Lei.

Alois Kommer –RTM
17.11.2008

Asociaţia IMM-urilor din judeţul Covasna participă, alături de alţi parteneri, la proiectul \"Pro Wood\"

Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna , Bagoly Miklos, a declarat, astăzi, că misiunea proiectului internaţional "Pro Wood" este să dezvolte un cluster al lemnului în regiune, pentru a găsi pieţe noi, precum şi pentru crearea unor produse inovative, facilitarea accesului la know-how şi a cercetării.
Potrivit lui Bagoly, şedinţa de constituire a reţelei va avea loc în data de 12 decembrie, la Sfântu Gheorghe, la aceasta urmând să fie invitate circa 150 de firme din domeniul prelucrării lemnului.
Preşedintele ASIMCOV a spus că o cooperare mai strânsă între toate instituţiile din domeniul lemnului ar crea noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor, a unor produse inovative şi a proceselor de producţie.
Sursa: Mediafax
17.11.2008

Anti-Raucher Kampagne in Neumarkt


Heute wurde eine Atni-Raucher-Kampagne in den Schulen des Kreises Mieresch gestartet .Die Gesundheitsbehörde des Kreises Mieresch organisiert die Aktion zusammen mit dem Zentrum für Drogenbekämpfung, sowie mit dem Roten Kreuz. Einer Studie nach seien juge Menschen zwischen 15 und 24 am meisten betroffen. 60 Prozent der Schüler hätten schon einmal geraucht, ein Drittel würde sich regelmässig eine Zigarette anzünden.

Alois Kommer – RTM
17.11.2008

Kronstädter Schokoladenwerk soll gerettet werden


Die Kronstädter Schokoladenfabrik soll in Rumänien bleiben und nicht wie beabsichtigt ihre Produktionsstätte aus Brasov nach Bulgarien verlegen. Es fehle an Möglichkeiten zur Expansion, da das vorhandene Grundstück im Stadtzentrum zu klein ist - so argumentiert der Hersteller der bekannten Poiana-Schokolade, seine Abwanderungsgedanken. Der Bürgermeister von Brasov, George Scripcaru, beabsichtigt nun ein größeres Grundstück für Kraft Foods ausfindig machen zu wollen.

Alois Kommer – zoro.ro
17.11.2008

Ministrul Internelor şi Reformei Admnistrative , Cristian David, a fost sesizat luni, de către un cetăţean din Sfântu Gheorghe, despre faptul că pe sediul Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc nu se află arborat drapelul României.

În sesizare, Dan Tănasă precizează că pe sediul respectiv, situat în Miercurea Ciuc, str. Mihai Eminescu, este arborat drapelul formaţiunii politice însa nu şi tricolorul României, fapt care, în opinia sa contravine prevederilor legii. Cetăţeanul respectiv subliniază faptul că legea privind arborarea drapelului României obligă formaţiunile politice să arboreze tricolorul românesc pe sediile sale. Ministrului de Interne i se solicită să ia toate măsurile „pentru intrarea în legalitate a formaţiunii politice”. Preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a declarat că UDMR nu este partid politic şi ca atare drapelul României nu va fi arborat pe sediul său.La rândul său, prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a precizat că va analiza sesizarea lui Dan Tănasă, care-i va fi trimisă de ministrul de Interne şi va formula un răspuns în acest sens.
Mara Deleanu
17.11.2008

Sediul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean din Tg Mureş se mută în vechea Policlinică nr 2 din Tg Mureş!

O parte din birourile aparţinând Spitalului Clinic Judeţean din Tg Mureş s-au instalat deja în Policlinica nr 2 din Tg Mureş urmând ca sediul administrativ al unităţii să se stabilească în întregime, luna aceasta în noul sediu.
Această mutare este însă una provizorie deoarece sediul noului spital, desprins anul acesta din Spitalul Judeţean de Urgenţă, a fost stabilit prin ordin de ministru în vechea policlinică cu plată din Tg Mureş.
Aici însă lucrările de reabilitare nici nu au început, prin urmare, personalul administrativ al spitalului va ocupa o bună perioadă de timp mai multe încăperi din clădirea Policlinicii nr 2.
Conducerea spitalului spune că nu va fi afectată în nici un fel activitatea medicală de aici din cauza acestei mutări, dimpotrivă, se respectă ordinul ministrului privind creearea ambulatorilor integrate ale spitalelor.
Cristina Bulbescu
17.11.2008

Săptămâna aceasta stă sub semnul combaterii fumatului, în şcolile din Tg Mureş!

Autoritatea de Sănătate Publică Mureş în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Crucea Rosie Mureş, organizează în perioada 17 - 21 noiembrie mai multe activităţi stradale şi în şcolile din Municipiul Tg Mureş menite să-i sensibilizeze pe tineri despre efectele nocive ale fumatului.
Acţiunile, care se organizează cu prilejul Zilei Nationale fără Tutun din data de 20 noiembrie, constau în măsurarea concentraţiei monoxidului de carbon din aerul exhalat, difuzarea unui film educativ de renunţare la fumat, organizarea unei competiţii de sah, ca alternativă la fumat şi oferirea de materiale informative privind efectele negative ale tutunului asupra sănătăţii.
Campania de prevenire a consumului de tutun a debutat astăzi la Colegiul Naţional “Unirea” din Tg Mureş.
Deşi sunt elevi doar în clasa a X-a unii dintre adolescenţii care învaţă aici spun că fumează de mai bine de doi ani şi nu se mai pot lăsa.Tot în această săptămână, Inspecţia Sanitară de Stat Mureş va efectua acţiuni tematice de control în unităţiule de alimentaţie publică privind respectarea legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Potrivit datelor unui studiu, efectuat anul trecut la nivel naţional, de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, cea mai mare prevalenţă a consumului de tutun se înregistrează în rândul tinerilor între 15 şi 24 de ani care fumează în proporţie de 35%.
Un studiu asemănător s-a efectuat anul trecut şi în şcolile târgumureşene de către specialiştii Centrului Antidrog Mureş în colaborare cu ASP şi Centrul de Asistenţă Psihopedagogică din judeţ.
Aproape 60% dintre tinerii chestionaţi din Tg Mureş au răspuns că au fumat cel puţin o dată în viaţă iar mai mult de o treime dintre ei au recunoscut că fumează regulat.
Cristina Bulbescu
17.11.2008

Captură impresionantă de ţigarete în judeţul Mureş !

În urmă cu o săptămână, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Mureş au prins în flagrant un individ de 28 ani din comuna Sânpaul ce comercializa pachete de ţigări fără a deţine documente legale de provenienţă şi fără banderole de marcaj fiscal.
Au fost confiscate peste 5000 de pachete de ţigări.
Roxana Mihaly
17.11.2008

Pădurile braşovene se răresc

Potrivit datelor publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică , volumul împăduririlor realizate la nivelul judeţului Braşov a scăzut anul trecut cu 57% faţă de 1990. Nu numai că a scăzut gradul de împădurire, dar a crescut şi gradul de exploatare a pădurilor. Dacă în 1990 s-au făcut recoltări de pe o suprafaţă de circa 540 hectare, anul trecut au fost realizate tăieri de pe 600 de hectare de pădure. Fagul şi răşinoasele au reprezentat cele mai exploatate specii. Astfel, la finele anului trecut a fost contabilizat un total de 187.000 de hectare de păduri, din care 122.000 de hectare au fost reprezentate de pădurile de foioase şi 65.000 de hectare de răşinoase.
Adrian Munteanu
17.11.2008

Ocolitoarea mare a Braşovului se construieşte zi şi noapte

În vreme ce lucrările la aeroportul de la Ghimbav s-au oprit înainte de a începe, tronsonul al doilea al ocolitoarei se construieşte, la propriu, zi şi noapte.
Acesta este singurul şantier al Braşovului, susţinut integral cu fonduri de la bugetul local. Tronsonul al doilea al ocolitoarei Braşovului va lega DN 11 de DN 13 şi va scăpa oraşul de calvarul traficului greu. Investiţia se ridică la 11 milioane de euro. Ocolitoarea va avea 3 poduri, dintre care unul peste calea ferată, şi o lungime de 6 kilometri şi 400 de metri. Edilii vor să câştige cât mai mult din timpul pe care îl au la dispoziţie până la venirea ninsorilor. Problema cea mai mare întâmpinată a fost cea creată de pânza freatică. A fost nevoie să se sape şapte metri pentru a se aşterne pietre şi bolovani. Constructorii ocolitoarei au de luptat nu doar cu solul, ci şi cu temperaturile, care noaptea scad sub zero grade.
Adrian Munteanu
17.11.2008

Prima ninsoare din acest sezon a început să cadă luni în municipiul Miercurea Ciuc, dar şi în alte zone ale judeţului Harghita.

Meteorologii de la staţia meteo Miercurea Ciuc au afirmat că ninsoare a venit mai târziu decât în alţi ani, când primii fulgi de nea cădeau în municipiul reşedinţă de judeţ în data de 1 noiembrie sau chiar şi în luna octombrie. Temperatura înregistrată în momentul producerii primilor fulgi de nea a fost de minus 1 grad Celsius. Şi la Bucin şi Topliţa a căzut prima ninsoare, dar la fel ca la Miercurea Ciuc, zăpada nu s-a depus. Prima ninsoare din acest an, în judeţ a căzut însă în luna octormbrie, pe DN 13 A, în zona vârfului Harghita.
Ioana Dima
17.11.2008

Ceaţa afectează traficul aerian din Tg Mureş!

Patru zboruri cu destinaţia Aeroportul „Transilvania” Tg Mureş au fost direcţionate la Aeroportul din Cluj Napoca, în ultima săptămână, din cauza ceţei dense instalate mai ales seara şi în orele dimineţii.
Reprezentanţii Aeroportului din Tg Mureş spun că cele mai multe curse nu au fost afectate de vremea nefavorabilă deoarece au fost programate la orele prânzului.
Datorită unor lucrări de modernizare care se efectuează la balizajul de aterizare, din luna februarie 2009 vizibilitatea la aterizare va scădea la 400 de metri iar cea la decolare la 200 de metri.Ceaţa densă din ultimele zile a afectat şi intervenţia în diferite cazuri de urgenţă medicală cu elicopterul SMURD.
Reprezentanţii SMURD Tg Mureş spun că au fost mai multe solicitări care nu au putut fi onorate în ultima săptămână din cauza ceţei, însă intervenţiile din timpul zilei se pot efectua fără probleme.
Cristina Bulbescu
17.11.2008

Pompierii harghiteni au stabilit că incendiul puternic, care a afectat aseara o fabrică de mobilă din localitatea Hodoşa, a fost provocat de mai multe scântei purtate de vânt care au ajuns pe acoperişul unei hale de producţie.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, câteva scântei de la cazanul de încălzire al centralei termice au căzut pe acoperişul halei de prefabricate al fabricii Industrial Group, care s-a aprins. Focul a mistuit acoperişul, pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi o cantitate însemnată de materiale semifabricate. De asemenea, au fost degradate utilaje de producţie aflate în secţia de prefabricate. Pompierii au reuşit să salveze bunuri estimate la 3,5 milioane de lei.
Ioana Dima
17.11.2008

Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie va avea loc, în perioada 21- 22 noiembrie, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong din Sibiu

Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie este un eveniment special, organizat de Teatrul Gong, în fiecare an, pentru iubitorii baladelor la chitară.
Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an va debuta vineri, la ora 19.00, cu un recital al lui Constantinescu Dragoş care va susţine un recital de muzică folk şi poezie de Nichita Stănescu. Seara Spectacolul va continua cu un recital Mircea Vintilă şi se va încheia în jurul orei 23.00 cu un concert Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici.
Accesul publicului la concerte se face pe baza biletelor puse în vânzare începând de marţi, la sediul Teatrului Gong.
Sursa: Mediafax

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European