Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


20.11.2008

România mai are de lucrat la capitolul colectarea şi valorificarea deşeurilor.

Este concluzia seminarului pe problema deşeurilor desfăşurat joi la Tîrgu-Mureş!
Evenimentul a fost organizat de ECO-ROM Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile. Au fost invitate autorităţi locale din 4 judeţe: Mureş, Harghita, Covasna şi Bistriţa dar acestea nu s-au înghesuit să participe.
O persoană din mediul urban din ţara noastră produce anual 340 de kilograme de deşeuri menajere, din care aproximativ 50 de kilograme sunt ambalaje. Din cele 50 kg de ambalaje, 24,1% reprezintă deşeurile din plastic, 10,9% este hârtie, 11,2% este sticlă şi 4,4% este metal.
În acest context, problema deşeurilor colectate necorespunzător şi fără a fi valorificate constituie o provocare continuă pentru toţi membri societăţii.
România a reuşit, în 2008, valorificarea maximă a deşeurilor de carton şi metal iar pentru restul de ambalaje, sticlă, plastic, lemn, ţara noastră trebuie se atingă obiectivele prevăzute de legislaţia europeană până în 2013.
Reprezentanţii Eco-Rom Ambalaje sunt optimişti în privinţa atingerii ţintei de a recicla cât mai mult, dar atrag atenţia şi asupra fenomenului de societate de consum care creşte şi cantitatea de deşeuri pe care le produce aceasta.
În privinţa recuperării şi valorificării deşeurilor, Nichita a precizat că România este în urma unor ţări precum Ungaria şi Cehia, întrucât acolo sistemele au început să funcţioneze ceva mai devreme.
De când există pe piaţa românească, ECO ROM Ambalaje, cea mai mare societate de profil din ţară, a reuşit să crească de la câteva zeci la peste 1000 numărul de clienţi care folosesc ambalaje licenţiate (reciclabile) în România. Consecinţele folosirii ambalajelor din plastic sunt grave din punct de vedere ecologic şi cu efecte nefaste pe termen lung, având în vedere că acestea nu sunt biodegradabile. 30% din cantitatea totală de deşeuri reprezintă plastic şi prea puţin din acest procent este reciclat. În ţările Uniunii Europene circa 60 % din totalul deşeurilor de mase plastice colectate sunt valorificate energetic.
Problema deşeurilor din judeţul Mureş ar trebui să atragă atenţia autorităţilor locale, care ar trebui să iniţieze colectarea selectivă, este de părere Dănuţ Ştefănescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.Seminarul organizat la Târgu Mureş a avut drept scop tocmai sensibilizarea reprezentanţilor celor 4 judeţe (Mureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Covasna) în care lucrurile în privinţa colectării selective a deşeurilor nu s-au pus în mişcare. Cu toate acestea prezenţa primarilor în sală a fost destul de modestă.
Adela Moldovan
20.11.2008

Conducerea Partidului Civic Maghiar Covasna cere autorităţilor locale clarificări în legătură cu proiectul de gestionare ecologică a deşeurilor din judeţ, pe considerentul că varianta prezentată publicului lasă loc de interpretări

Vicepreşedintele PCM Covasna, Csinta Samu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în proiect nu se menţionează ce fel de deşeuri vor fi colectate în depozitul ecologic de gunoi care urmează să fie construit în apropierea localităţii Moacşa şi cere Consiliului judeţean să facă precizările cuvenite.
„Nu se specifică dacă este vorba despre deşeuri menajere, radioactive sau de altă natură şi considerăm necesar să se specifice clar provenienţa acestor deşeuri deoarece suntem responsabili de calitatea mediului nu numai pentru prezent ci şi pentru viitor”, a declarat liderul PCM.
Viitorul depozit ecologic de gunoi ar urma sa fie construit din fonduri europene pe un teren de 16 hectare situat între localităţile Moacşa şi Boroşneu, în cadrul unui proiect comun cu judeţul Harghita ce ar urma să fie demarat cel târziu la începutul anului 2009.
Proiectul, evaluat la circa 20 de milioane de euro, prevede reducerea numărului gropilor de gunoi din judeţ şi crearea unei singure rampe, în care să fie colectate toate deşeurile prin intermediul unor staţii de tranzit, unde vor fi selectate în prealabil.
Depozitul va avea o capacitate de 1.000.000 metri cubi şi o durată de funcţionare de 20 de ani.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor a explicat că între Moacşa şi Boroşneu va fi „o mică uzină” în care se vor selecta, presa şi depozita deşeurile şi nu un munte de gunoi aşa cum şi-au închipuit oamenii.
Mara Deleanu
20.11.2008

Luni, 24 noiembrie va debuta campania naţională de vaccinare a fetiţelor din clasa a IV-a împotriva virusului HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin!

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a anunţat joi, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii prefecturilor, ASP-urilor, medicilor de familie şi ai Inspectoratelor Şcolare din ţară, debutul campaniei de informare pentru vaccinarea împotriva virusului papilloma uman, care declanşează cancerul de col uterin.
Campania de vaccinare se va extinde pe perioada a şase luni de zile, timp în care se vor administra trei doze de vaccinuri, prima etapă fiind programată pentru intervalul 24-28 noiembrie 2008.
În program sunt incluse aproximativ 110.000 de fete de 11 ani din întreaga ţară, costul vaccinurilor fiind de 23 de milioane de euro.
În judeţul Mureş vor fi vaccinate 3.000 de fetiţe din clasa a IV-a iar refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaraţie scrisă a părinţilor copilului, cu asumarea consecinţelor ce decurg din aceasta.
Directorul Institutului de Boli Infecţioase \\"Matei Balş\\" din Bucureşti, Adrian Streinu Cercel, a declarat, joi, la lansarea campaniei de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, că nu există relaţie de cauzalitate între deces şi vaccinul împotriva acestei boli.
Potrivit lui Adrian Streinu Cercel, vaccinarea împotriva cancerului de col uterin nu pesupune riscuri, precizând că singurele reacţii adverse care ar putea să apară constau în înroşire, durere, inflamaţie, vânătăi, prurit la locul înţepăturii sau febră.
Pentru informarea publicului despre campania de prevenire va fi demarată o amplă acţiune mediatizare iar inspectoratele şcolare vor organiza, de asemenea, şedinţe cu toţi părinţii fetiţelor de clasa a IV-a.
Vaccinarea împotriva virusului HPV, inclusă de anul acesta în Programul Naţional de Oncologie, se va efectua de către medicii şi asistentele şcolare în unităţile şcolare iar în mediul rural de către medicii de familie.
În comunităţile, unde se întâlnesc refuzuri repetate pentru vaccinarea copiilor, vor interveni şi mediatorii sanitari, spune şefa ASP Mureş, dr Gabriela Uifălean.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că realizarea acestui program de vaccinare a fost impusă de situaţia din România referitoare la incidenţa cazurilor de cancer de col uterin.
Astfel, acest tip de cancer reprezintă în România prima cauză de mortalitate la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani.Infecţia genitală cu HPV , virus papilloma uman, este cauza a peste 99% din totalul cazurilor de cancer de col uterin. În fiecare zi, în România, 6 femei mor din cauza acestei afecţiuni iar anual, 3.000 sunt nou diagnosticate cu cancer de col uterin.De asemenea, România a înregistrat constant, în ultimii 20 de ani, cea mai mare rată a mortalităţii din Europa din cauza cancerului de col uterin, media fiind de 6,3 ori mai mare ca în ţările europene. La această dată, 17 ţări din Uniunea Europeană, printre care Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania, au introdus gratuit vaccinul împotriva cancerului de col uterin în calendarele naţional de vaccinare.
Cristina Bulbescu
20.11.2008

„Mâinile tale ar trebui să ocrotească nu să pedepsească!”

Sub acest îndemn se desfăşoara campania derulată timp de o lună de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş.
În cadrul acestei campanii sunt organizate activităţi de informare şi sprijin atât cu angajaţii DGASPC Mureş, cât şi cu reprezentanţii consiliilor locale din judeţul Mureş, dar şi cu copiii care beneficiază de o măsură de protecţie specială.
Campania a fost lansată cu ocazia Zilei Mondiale de prevenire a abuzului asupra copiilor – 19 noiembrie şi a Zilei Drepturilor Copilului – 20 noiembrie. Până în data de 20 decembrie, pentru fiecare localitate, va fi instruită o persoană, un profesionist, care apoi să ducă informaţia spre părinţi sau tutorii minorilor.
Cadrele didactice sau medicale se numără printre specialiştii care ar putea recunoaşte pe chipul şi comportamentul copilului un abuz. Vizibile pentru oricine sunt semnele loviturilor, dar cele care marchează cel mai tare un copil sunt traumele sufleteşti.
Deşi din anul 2005 s-a interzis aplicarea de pedepse corporale copiilor, în judeţul Mureş s-au primit 176 de sesizări la Telefonul Copilului, 116.111, cu privire la abuzul acestora. Cazurile de abuz din judeţul Mureş depăşesc cu mult cifrele apărute în diverse statistici şi studii, este de părere directorul adjunct al DGASPC Mureş, Codruţa Sava.Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un părinte în raport cu un copil este să-l accepte necondiţionat, subliniindu-i calităţile şi apoi încercând să-i corecteze defectele, a subliniat Simona Draghici, psiholog din cadrul DGASPC Mureş.Drepturile de care benefiază copiii sunt: dreptul de protecţie impotriva oricărei forme de abuz, dreptul de dezvoltare prin accesul la serviciile de bază şi dreptul de participare, copiii având dreptul să fie ascultaţi şi de a beneficia de decizii care le privesc viitorul.
Adela Moldovan
20.11.2008

Cu ajutorul unei fundaţii germane, Clinica Medicală IV din Tg Mureş a înfiinţat singura unitate de sincopă din ţară!

Secţia de medicină internă-cardiologie a Clinicii Medicală IV, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a înfiinţat o unitate de sincopă, desemnată evaluării şi urmăririi pacienţilor care suferă de stări de leşin.
Aparatura necesară funcţionării a fost achiziţionată de Fundaţia Peter-Osypka din Germania, prin intermediul Organizaţiei germane a Caritas.
Este vorba de un ecocardiograf de mare performanţă, care se poate utiliza nu numai pentru bolnavii cu sincope, leşinuri, ci şi pentru diagnosticul tuturor patologiilor cardiace şi de o bază de monitorizare a funcţiilor cardiace, respectiv o masă balantă şi un monitor multiparametric.
Valoarea totală a aparaturii medicale donate de fundaţia germană este de aproape 120.000 de euro iar proiectul a fost impelmentat de către Organizaţia Caritas Alba Iulia, filiala Tg Mureş.Sincopa sau leşinul este o problemă des întâlnită în practica clinică medicală. Specialiştii spun că identificarea cauzei, a mecanismului de producere, deseori întâmpină greutăţi, în parte şi din cauza îndrumării şi explorării neadecvate a pacienţilor afectaţi.
Evaluarea şi tratamentul sincopei devine problematică în special în cazul vârstnicilor.
Preocuparea accentuată a Clinicii Medicale IV privind bolnavii cu sincopă a început cu 9 ani în urmă. În ciuda condiţiilor materiale şi a organizării mai precare anual au fost evaluaţi în jur de 300 bolnavi cu sincopă.
Înfiinţarea unităţii de sincopă face posibilă atât progresul cât şi calitativ în îngrijirea complexă a bolnavilor cu sincopă.
Pe lângă activitatea clinică uzuală, în cadrul unităţii de sincopă, prin diseminarea experienţelor şi prelucrarea datelor, este posibilă şi o activitate didactico-ştiinţifică.
Cristina Bulbescu
20.11.2008

Cântăreţul Mihai Constantinescu va fi externat din spital la sfârşitul acestei săptămâni după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

„Pacientul se simte foarte bine. Nu a făcut complicaţii , a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Lavinia Cozma.
Mihai Constantinescu a fost operat pe cord în 7 noiembrie .
Sursa: Agerpres

20.11.2008

Miercuri a fost Ziua Naţională fără Fumat!

În fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, în România se celebrează Ziua Naţională fără Tutun.
În acest sens, reprezentanţii ASP , ai Centrului Antidrog şi ai Crucii Roşii Mureş au organizat, pe parcursul întregii săptămâni, o serie de acţiuni stradale şi în licee prin care atrag atenţia populaţiei de riscurile fumatului.
Specialiştii avertizează că tutunul poate determina apariţia multor afecţiuni, care reprezintă cauze importante de mortalitate şi morbiditate în rândul populaţiei, cum sunt: cancere de buze, gură, faringe, esofag, pancreas, laringe, plămâni, trahee, vezică urinară, rinichi, dar şi apariţia bolilor cardio-vasculare, ale aparatului respirator şi bolile pediatrice din cauza mamelor fumătoare.Fumatul este responsabil pentru 75% dintre infarctele la fumătorii cu vârsta sub 50 ani şi pentru 30% din decesele datorate diferitelor forme de cancer.
Potrivit unui studiu realizat de Societatea Română de Pneumologie, o treime dintre români fumează, majoritatea având probleme respiratorii. În plus, în România se înregistrează anual circa 33.000 decese ca urmare a consumului de tutun.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun reprezintă a II-a cauză majoră de decese din lume.
Cristina Bulbescu
20.11.2008

Braşovul este judeţ pilot în domeniul prestaţiilor sociale

Direcţia de Muncă Braşov şi implicit judeţul Braşov au fost desemnate ca proiect pilot în înfiinţarea şi asigurarea funcţionării Agenţiei Naţionale de Plată a Prestaţiilor Sociale. Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, Diana Borş, spune că de la Braşov, dacă lucrurile vor merge bine, proiectul va fi implementat în toată ţara. Concret, Agenţia Judeţeană de Plăţi a Prestaţiilor Sociale va continua plata alocaţiilor de stat pentru copii, a alocaţiilor complementare şi a celor de susţinere pentru familiile monoparentale, indemnizaţia de creştere a copilului, a copilului cu handicap, indemnizaţii de hrană pentru persoanele HIV şi alocaţiile de plasament. Agenţia de la Braşov plăteşte lunar un număr de 150.000 de prestaţii sociale, valoarea acestor prestaţii fiind de aproximativ 55 de milioane de euro pe an.
Adrian Munteanu
20.11.2008

Kraft nu vrea teren, vrea să plece

Conducerea fabricii de ciocolată s-a întâlnit cu primarul George Scripcaru, pentru a discuta despre oferta de teren pe care municipalitatea este dispusă să o pună la dispoziţia companiei, însă se pare că decizia de închidere a fabricii a rămas neschimbată. Conducerea companiei a apreciat că ofertele Primăriei şi ale Consiliului Judeţean Braşov sunt foarte apreciate, însă momentan nu există nicio schimbare în decizia de închidere a fabricii de ciocolată şi mutarea acesteia în Bulgaria. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Nicolae Ţucunel, a declarat că decizia de închidere a fabricii Kraft, care este membră a CCI Braşov, poate avea „un substrat de ordin al câştigului“. Dacă valorifică suprafaţa actuală pentru un alt scop şi se transferă producţia într-o altă locaţie mai ieftină, cu o forţă de muncă mai ieftină, rezultatul este un câştig. Acesta este un proces care se întâmplă foarte frecvent şi în mod natural şi are o explicaţie de ordin economic. Pe de altă parte, e posibil ca pe piaţa românească să fie acum o concurenţă prea mare.
Adrian Munteanu

20.11.2008

Firmele Concefa şi Ambient din Sibiu, cu activitate în mai multe judeţe, au anunţat AJOFM şi ITM Sibiu că vor face, din această lună, concedieri colective

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, concedierile colective vor afecta aproape o mie de persoane, care lucrează în construcţii şi în domeniul distribuirii şi vânzării de materiale de construcţii, instalaţii, finisaje şi decoraţiuni interioare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Sibiu, Aniela Corlăţean, cei aproape o mie de muncitori care vor fi disponibilizaţi nu provin doar din judeţul Sibiu.
Acesta este al treilea val de concedieri colective anunţat de către AJOFM Sibiu în ultimele zece zile. Până în prezent, zece societăţi comerciale din judeţ au anunţat disponibilizarea a peste 1.500 de muncitori.
Sursa: Mediafax
20.11.2008

Un incendiu puternic a afectat, miercuri noaptea o fabrică de cărbune din oraşul harghitean Cristuru Secuiesc, pompierii luptându-se cu flăcările mai bine de cinci ore.

Dispecerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, sg. maj. Sorin Neacşu, a declarat că s-a acţionat cu trei autospeciale, intervenţia fiind una dificilă întrucât lemnul din care se produce cărbunele ardea mocnit şi pompierii au trebuit să stea de veghe. Din fericire, nu au fost victime şi nici pericol de propagare a focului. Flăcările au distrus 10 tone de cărbune, alte 20 fiind degradate. Echipele de intervenţie au reuşit să salveze 400 de tone de cărbune aflat în depozit şi 300 de metri cubi de lemn.
Ioana Dima
20.11.2008

Direcţia Silvică Miercurea Ciuc se pregăteşte să comercializeze, în premieră, brazi de Crăciun în ghivece.

Şeful Direcţiei Silvice Miercurea Ciuc, ing. Cătălin Mutică a declarat că din pepiniera de pomi ornamentali de la Gheorgheni vor fi vânduţi, cu titlul experimental, 200 de molizi argintii în ghiveci, pentru sărbătorile de iarnă. Preţul este unul promoţional, un brăduţ în ghiveci, care are maxim 1,2 m costând doar 50 lei, în vreme ce un pom de Crăciun similar, din import, este vândut la cel puţin 1500 lei. Brăduţii vor fi puşi în vânzare începând cu data de 7-8 decembrie şi dacă cererea este mai mare Direcţia Silvică este pregătită să suplimenteze numărul.
Ioana Dima
20.11.2008

Un complex de nataţie cu bazin de dimensiuni olimpice va fi construit la Târgu Mureş, în locul vechiului bazin olimpic descoperit de înot.

Miercuri a fost adoptată hotărârea de Guvern care stipulează acest lucru.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Guvernului, terenul şi anexele bazinului olimpic descoperit de înot din municipiul Târgu Mureş, situate la adresa Aleea Carpaţi nr. 15, trec din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport, prin Clubul Sportiv \'\'Mureşul\'\', în vederea dării în folosinţă gratuită temporară Companiei Naţionale de Investiţii - S.A.
Compania urmează să construiască, pe locul vechiului bazin, un complex de nataţie modern care, la finalul lucrărilor, va reveni domeniului public al statului, în administrarea iniţială.
Bazinul olimpic descoperit de înot şi anexele din municipiul Târgu Mureş au fost construite în perioada 1956 - 1957. Fondurile necesare pentru modernizare şi reabilitare sunt comparabile cu cele pentru realizarea unui nou bazin şi a anexelor necesare.
Imobilul din Tg. Mureş, Aleea Carpaţi nr. 15, nu face obiectul vreunei cereri de revendicare sau restituire şi se regăseşte pe Lista sinteză a bazinelor de înot în anul 2008 la poziţia 219, mai precizează comunicatul.
Sursa: Agerpres
20.11.2008

Primăria Sfântu Gheorghe va achiziţiona două patinoare artificiale

Acestea urmează să fie montate până la începerea sărbătorilor de iarnă. Potrivit mediafax, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în aceste zile se organizează licitaţia pentru a achiziţiona, din bugetul local, două patinoare artificiale, care urmează să fie montate în decembrie.
Potrivit sursei citate, Consiliul Local a prevăzut suma de 350.000 de lei, în bugetul local, în acest sens.
Patinoarele vor fi montate în stadionul mic al municipiului, respectiv la intersecţia străzilor Crângului şi Nicolae Iorga.
Sursa: Mediafax
20.11.2008

Prezenţa motocicliştilor şi a conducătorilor de ATV-uri în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, constituie una din principalele probleme ale celor care se ocupă de admnistrarea parcului.

Directorul Parcului naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, Cosmin Butnar, a afirmat că există mulţi amatori de senzaţii tari care găsesc de cuviinţă să practice sporturile extreme pe raza parcului naţional, chiar dacă acest lucru este total interzis. Potrivit sursei citate, practicarea sporturilor cu mijloace motorizate duce la eroziunea solului, la distrugerea unor specii de plante şi la deranjarea animalelor din zonă, cum ar fi ursul, râsul, lupul, cerbul sau capra neagră, mai ales în perioadele sensibile de împerechere. În plus, turiştii aflaţi în drumeţii, în parcul naţional, au reclamat de nenumărate ori faptul că sunt deranjaţi de zgomotul infernal produs de motociclete, ATV-uri sau maşini de teren.
Ioana Dima
20.11.2008

Braşovenii vor trăi a 11-a oară cu Etnovember

Ca în fiecare an, în luna noiembrie, Festivalul Etnovember aduce spiritul medieval în Cetatea Braşovului. Timp de patru zile, în perioada 22-25 noiembrie, Braşovul redevine o capitală a multiculturalităţii prin paleta largă a evenimentelor propuse de organizatori . Ediţia din acest an propune braşovenilor un adevărat maraton de evenimente culturale.
Duminică, braşovenii se pot întoarce în timpul prinţeselor, al cavalerilor sau al vrăjitoarelor, în cadrul Târgului Medieval de la Bastionul Ţesătorilor.
Luni, vizitatorii sunt invitati la o incursiune în secolul al XIX-lea, într-o expoziţie ce prezintă istoria costumului şi care este deschisă la Muzeul „Casa Mureşenilor, iar marţi va avea loc un maraton de poezie.
Adrian Munteanu

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European