Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


08.11.2008

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a guvernului prin care a fost blocată majorarea salariilor profesorilor cu 50% de la 1 octombrie.

Curtea va dezbate săptămâna viitoare sesizarea. Reamintim că la sfârşitul lunii octombrie guvernul a decis printr-o ordonanţă de urgenţă ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice să intre în vigoare în aprilie 2009.
În consecinţă, luni, între orele 11 şi 14, sindicaliştii din învăţământ vor picheta sediul Parlamentului, în acelaşi timp în care ordonanţa de urgenţă a guvernului este discutată în plenul Senatului. Acest protest este urmat pe 18 de o grevă generală pe termen nelimitat. Şi funcţionarii publici vor intra în grevă generală pe data de 13 noiembrie, în vreme ce personalul sanitar renunţă la proteste.
Rador
08.11.2008

Noua lege a votului uninominal reduce considerabil dreptul la vot.

Şi asta pentru că Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care modifică legea, astfel încât românii nu mai pot vota decât în localitatea unde îşi au domiciliul.
Introducerea restricţiei de exercitare a votului doar în localitatea de domiciliu afectează sute de mii de români. În primul rând studenţii, militarii şi cei care stau în localităţi de reşedinţă.
Pentru a putea vota, ei vor trebui să se deplaseze în localitatea de domiciliu.
Jumătate de milion de studenţi sunt afectaţi de această măsură.
Nu vor putea vota nici bolnavii sau persoanele aflate în călătorii în ţară şi străinătate. Şi asta pentru că legea prevede că numai bolnavii nedeplasabili care pot dovedi acest lucru cu un act medical pot solicita urna mobilă.
La fel militarii care ar trebui să abandoneze postul şi să meargă în localitatea de domiciliu să voteze.
În schimb, cetăţenii români stabiliţi în străinătate vor putea vota chiar dacă nu au domiciliul acolo, ci doar reşedinţa.
Au la dispoziţie 221 de secţii de votare, organizate în ambasade şi consulate şi vor putea vota pentru unul din cei patru deputaţi sau doi senatori care îi vor reprezenta pe românii din diaspora.
Realitatea
08.11.2008

Trupa de umor “Quo Vadis” din Sibiu, marele câştigător al festivalului naţional studenţesc de satiră şi umor de la Târgu Mureş

Sâmbătă, la spectacolul de gală din Casa de cultură “M. Eminescu” a celei de-a X-a ediţii a festivalului studenţesc de umor, juriul a acordat 16 premii, la secţiunile de creaţie şi interpretare. Anul viitor, organizatorii îşi propun ca festivalul să devină unul internaţional, prin cooptarea de trupe studenţeşti de la universităţile cu care centrele universitare din Târgu Mureş au relaţii bilaterale de parteneriat.
Vali Russu
08.11.2008

Comunitatea utilizatorilor de Linux şi programe open source, neglijaţi de mediul academic

Comunitatea de utilizatori ai softului Linux din Târgu Mureş s-a întâlnit, sâmbătă, la Teatrul 74 din Târgu Mureş cu prilejul prezentării noului sistem de operare gratuit Ubuntu 8.10.Concluzia discuţiilor a fost că e necesară o convieţuire neconflictuală a utilizatorilor de Windows şi de Linux, spre a beneficia cât mai multe instituţii de beneficiile acestor sisteme de operare.
Vali Russu
08.11.2008

Sâmbătă a fost sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael.

Noul calendar a reunit într-o singură sărbătoare pe cei trei arhangheli: Mihail, Gabriel şi Rafael despre existenţa cărora Sfânta Scriptură ne vorbeşte în mai multe rânduri dar şi de însărcinările pe care aceştia le-au primit.
Astfel, Sfântul Mihail, patronul Sinagogii, este acum patronul Bisercii universale, Sfântul Gabriel este acela care a vestit întruparea şi a fost alături de Isus în grădina măslinilor iar Sfântul Rafael este ajutorul în călătorii.
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli are şi o semnificaţie populară.
Mihail, cel mai prezent în folclorul românesc, păstrează uneori cheile Raiului, se luptă cu căpetenia diavolilor, veghează la capul bolnavilor, apare ca patron al ţiganilor s.a
În această sărbătoare, finii obişnuiesc să mergă la naşi cu colăcei, în turmele de oi se aduc berbecii iar acum se face turta berbecilor, care se aruncă între oi.
Cristina Bulbescu

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European