Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


11.11.2008

82 de familii din Tîrgu-Mureş sunt fără apă caldă de aproape o săptămână din cauza unor neînţelegeri dintre asociaţia de proprietari de care aparţin şi Energomur.

Asociaţia de proprietari nr. 116 este formată din locatarii blocului de pe strada Enescu nr. 2, debranşaţi toţi de la reţeua Energomur.
Ţevile de transport energie termică, pentru alte 4 imobile din zona centrală, trec prin subsolul blocului de pe strada Enescu nr.2.
De câţiva ani, proprietarii sunt deranjaţi de faptul că, uneori, aceste conducte se sparg sau că Energomur efectuează reparaţii la ţevile din subsol, unde locatarii şi-au amenajat boxe, cu sau fără aprobare.
Pentru a forţa Energomur să devieze traseul acestor ţevi, Asociaţia de Proprietari nr.116 din Tîrgu-Mureş a dat în judecată Energomur, dar în 2007 a pierdut procesul.
Acum, însă, Energomur dă în judecată Asociaţia de Proprietari pentru că nu le permite accesul în subsol pentru a repara instalaţia.
Condiţia pe care o pune preşeditele Asociaţiei de Proprietari, Augustin Şopterean, este scoatearea ţevilor din subsolul blocului în exteriorul acestuia… ceea ce nu este posibil. Ţevile sunt proprietatea Consiliului Local Tîrgu-Mureş, iar operatorul – Energomur – nici măcar nu-şi pune problema cheltuielilor pentru mutarea lor, spune Bota Edit, purtător de cuvânt al Energomur.
Preşedintele Asociaţiilor de Proprietari din Tîrgu-Mureş, Ioan Drăgan este de părere că locatarii sunt obligaţi să permită accesul celor de la Energomur în subsolul imobilului.Energomur a început deja să calculeze şi prejudiciul pe care trebuie să-l suporte Asociaţia de Proprietari nr. 116 pentru refuzul de a permite accesul operatorului de termoficare în clădire. Suma va fi suportată de proprietari, dacă sentinţa va fi favorabilă Energomur şi în acest proces.
Adela Moldovan
11.11.2008

Primăria din Zărneşti a întocmit contracte ilegale si a piedut miliarde de lei


Respectând una din primele hotărâri de după alegerile locale din 1 iunie, ale noului Consiliu Local, firma de audit desemnată pentru verificarea activităţilor economice ale Primăriei Zărneşti pe perioada 2004 - 2007 şi primele şase luni din 2008 a depus recent raportul final.
Specialiştii au constatat că achiziţiile publice nu poartă viza de control financiar preventiv, iar clauza privind garanţia de bună execuţie nu a fost cuprinsă în contractele de achiziţii publice încheiate.
Prin aceste contracte, Primăria Zărneşti a fost prejudiciată cu o sumă de peste 124.000 lei. La fel de gravă este, potrivit raportului, şi posibilitatea accesării bazei de date de către persoane neautorizate.
Adrian Munteanu
11.11.2008

Peste 3.500 de mureşeni vor ajunge în şomaj, în această iarnă!

10 firme mureşene au anunţat oficial, până la această dată, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, disponibilizarea a 611 persoane începând cu această lună sau de luna viitoare.
În plus, alte 18 firme preconizează concedierea, în această iarnă, a altor aproape 3.000 de persoane care lucrează în domeniile construcţii, confecţii, industia lemnului şi cablaje auto.
Persoanele care rămân fără un loc de muncă, fie că primesc sau nu indemnizaţie de şomaj, au posibilitatea recalificării urmând cursurile gratuite organizate de AJOFM.
Cristina Bulbescu
11.11.2008

Sindicaliştii protestează faţă de refuzul preşedintelul României de a promulga legea care le dă dreptul angajaţilor de la Loteria Română să primească o cotă parte din profitul companiei!

Potrivit unui comunicat de presă apărut luni, pe site-ul oficial al Preşedinţiei, legea aprobată de cele două Camere ale Parlamentului, prin care angajaţii Companiei Loteria Română au dreptul, de anul viitor, la 10% din profitul companiei, a fost retrimisă Parlamentului pentru reexaminare.
Acest lucru a atras supărarea celor 3.200 de sindicalişti, angajaţi ai Companiei, dintre care 72 sunt din jud Mureş.
Liderii sindicaliştilor au trimis marţi deja o scrisoare Preşedintelui urmând să adopte şi alte forme de protest dacă nu le sunt ascultate cererile.
Cristina Bulbescu
11.11.2008

Tinerii pot alege la Braşov din 1.000 de joburi disponibile

Tinerii interesaţi de un loc de muncă s-au prezentat ieri cu CV-urile în mână la Aula Universităţii „Transilvania”. Ei beneficiază şi astăzi de standurile deschide ale Târgului de Cariere care a adunat nume sonore. 30 de companii multinaţionale, naţionale şi locale, pun la dispoziţia celor 4.000-5.000 de vizitatori între 500 şi 1.000 de joburi. Reprezentanţii companiilor prezente nu au fost însă fermecaţi de priceperea candidaţilor, afirmând că studenţii mai au mult până să ajungă la forma în care le pot fi cu adevărat de folos.
La rândul lor, nici vizitatorii nu au fost extrem de încântaţi de ofertă.
Adrian Munteanu
11.11.2008

Peste cinci sute de locuri de muncă sunt oferite la Târgul de Cariere de la Târgu Mureş.

25 de companii şi-au anunţat prezenţa la cea de-a doua ediţie a Târgului de Cariere care se deschide miercuri, la Târgu Mureş.
Târgul va avea loc la Teatrul Naţional şi va reuni, în cele două zile, companii de IT, retail, consultanţă, securitate, finanţe-bănci, construcţii, auto, media şi publicitate, precum şi din domeniul serviciilor.
Companiile caută tineri cărora le oferă pachete salariale atractive, programe de pregătire şi specializare şi posibilităţi de promovare.
Prima ediţie a târgului a avut loc în primăvară, când la eveniment a participat un public numeros.
Sursa: Mediafax
11.11.2008

Asociaţia pentru Ocrotirea Oraşului Civitas Nostra din Târgu Mureş protestează faţă de una dintre recentele hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

În cadrul unei conferinţe de presă, Asociaţia Civitas Nostra şi-a exprimat, marţi, punctul de vedere cu privire la hotărârea Consiliului Local de a amenaja o nouă cale de acces rutieră pe porţiunea de alee de pe malul pârâului Pocloş, între Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi Aleea Busuiocului din cartierul Tudor.Civitas Nostra solicită şi Gărzii de Mediu să ia măsuri eficente pentru a determina municipalitatea să respecte legislaţia de mediu.
De asemenea, nici locatarii din zonă nu se arată încântaţi de iniţiativa Primăriei de a amenaja o cale rutieră de 5,5 metri, deoarece spaţiul dintre bloc şi malul Pocloşului este foarte mic.
Roxana Mihaly
11.11.2008

Cu 20 % mai puţini copii în clasa a IX-a anul viitor, în Covasna.

Numărul claselor a IX-a din liceele şi şcolile de arte şi meserii din judeţul Covasna va fi, potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2009 - 2010, cu 20 mai mic decât cel actual, din cauză că numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a a scăzut.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Keresztely Irma, a declarat că în această perioadă şcolile lucrează la elaborarea propriilor proiecte privind planul de şcolarizare pentru următorul an şcolar, pe care le vor depune, până în 18 noiembrie, la Inspectorat, urmând ca aceste date să fie transmise Ministerului Educaţiei spre aprobare.
Sursa:Mediafax
11.11.2008

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, intenţionează să trimită la cursuri de învăţare a limbajului mimico-gestual mai multe persoane din instituţiile deconcentrate, astfel încât acestea să fie capabile să comunice cu surdo-muţii.

Constantin Strujan a rugat şefii tuturor instituţiilor deconcentrate să desemneze câte o persoană care să înveţe limbajul semnelor şi care să poată să comunice cu persoanele surdo-mute. Prefectul Harghitei a spus că aceste persoane vor participa la cursuri în primul trimestru al anului viitor. Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate au precizat că, până în prezent persoanele surdo-mute care aveau de rezolvat diferite probleme veneau însoţite de cineva cu ajutorul căruia putea să comunice.
Ioana Dima
11.11.2008

Primăria Municipiului Tg.Mureş doreşte construirea de noi locuinţe, atât pentru tineri cât şi pentru diferite categorii de persoane defavorizate !

De noile locuinţe vor putea beneficia tinerii , persoanele trecute de 60 de ani, care nu mai au posibilitatea achiziţionării unei noi locuinţe, şi persoanele evacuate.
Potrivit primarului municipiului, Dorin Florea, partea de construcţie a noilor locuinţe este responsabilitatea autorităţilor locale.
Florea mai spune că va merge pe varianta construirii acestora pe terenurile primăriei dar are în calcul şi varianta asocierii cu persoane private pentru construirea pe terenurile acestora.
Roxana Mihaly
11.11.2008

Temperaturile au continuat să scadă, la Miercurea Ciuc, luni noaptea , termometrele înregistrând o minimă de minus 11 grade Celsius

Potrivit meteorologilor de la staţia meteo Miercurea Ciuc această valoare a fost măsurată între orele 2.00 şi 3.00, apoi a început să se încălzească. Temperaturi negative s-au înregistrat tot judeţul Harghita. La Topliţa au fost minus 9,5 grade Celsius, la Joseni minus 9,7, la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 5,7 grade Celsius, iar la Bucin s-a măsurat minus 1 grad. De asemenea, în tot judeţul a căzut brumă. Aceste valori sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, care mai este supranumit şi „Mica Siberie” sau „Polul Frigului”.
Ioana Dima
11.11.2008

Campania de prevenire a cancerului la sân de luna trecută, a adus la control de specialitate 3.000 de femei din judeţul Mureş.

Autoritatea de Sănătate Publică Mureş în colaborare cu Centrul de Sănătate Publică Mureş şi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, a desfăşurat în luna octombrie o amplă campanie de prevenire şi depistare precoce a cancerului de sân.
Campania din acest an, ajunsă la a 7-a ediţie, a cuprins mai multe acţiuni, printre care iluminarea în roz a bastionului Cetăţii Medievale din Tg-Mureş şi , în exclusivitate la nivel naţional, au fost acordate consultaţii gratuite de specialitate în mai multe localităţi mureşene.
Pe parcursul lunii octombrie, au fost efectuate consultaţii medicale la sediul Biroului de Promovare a Sănătăţii din Tg Mureş şi în spitalele din Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Miercurea Niraj, Sângeorgiu de Pădure şi Sărmaşu, dar şi la cabinetele medicilor de familie.
În campanie s-au implicat şi asistenţii comunitari, mediatorii sanitari şi cadrele medicale din cabinetele medicale şcolare care au desfăşurat acţiuni de informare referitoare la factorii de risc, importanţa autopalpării sânului şi a depistării precoce a cancerului de sân.
Faţă de anul anterior, interesul mureşencelor pentru un control medical, în cadrul campaniei, a crescut cu aproape 250%, numărul consultaţiilor fiind de aproape 3.000 faţă de 1.200 de persoane care s-au prezentat anul trecut.
De asemenea, 10% din femeile consultate au fost depistate cu modificări la nivelul sânilor şi au fost direcţionate pentru consultaţii de specialitate şi ecograf.
Cristina Bulbescu
11.11.2008

Programările la RAR Mureş se mai fac doar pentru anul viitor!

Mureşenii au ajuns să facă o programare la Registrul Auto Român pentru omologare sau pentru verificarea tehnică a maşinii, cu mai mult de două luni înainte.
Anul acesta nu mai este nici o şansă să se găsească un loc pentru programare iar mulţi dintre cei care au cumpărat maşini din străinătate sunt nevoiţi le ţină în parcare până când obţin documentele care permit înmatricularea autovehiculului.Am încercat să obţinem mai multe informaţii de la conducerea RAR Mureş, însă directorul unităţii a refuzat categoric să furnizeze orice fel de informaţii presei.
Am aflat, în schimb, de la purtătorul de cuvânt al companiei de la Bucureşti că o parte din vina pentru aceste întârzieri o au proprietarii maşinilor deoarece nu se prezintă la verificare atunci când sunt programaţi.
Potrivit datelor furnizate de Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor Mureş, de la data de 1 iulie, când a avut loc schimbarea taxei de primă înmatriculare cu taxa de poluare, şi până în data de 1 octombrie, numărul maşinilor second-dand cumpărate de mureşeni din străinătate a crescut cu peste 220% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În cele trei luni, peste 11.000 de mureşeni au solicitat numere roşii pentru maşinile cumpărate din Europa.
Cristina Bulbescu

11.11.2008

Sala de şedinţe a Consiliului Local din cadrul Primăriei Târgu Mureş se va transforma de anul viitor într-un spaţiu destinat actelor culturale.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea spune că sala 45 din cadrul Primăriei va fi reamenajată pentru toţi locuitorii care îmbrăţişează actul cultural.Primarul Dorin Florea a mai propus ca şedinţele de consiliu local să se desfăşoare în mansarda primăriei, care, la rândul ei, va suferi modificări importante.
Amenajarea sălii 45 din cadrul Primăriei va fi concepută de un designer din străinătate cu o mare experienţă, precizează primarul Dorin Florea.
Roxana Mihaly

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European