Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


07.10.2008

Taximetriştii târgumureşeni au protestat marţi în faţa Primăriei pentru o decizie ilegală a Consiliului Local.

Circa 300 de taxiuri au blocat marţi un sens de mers din centrul oraşului, pentru circa o oră şi jumătate, în semn de protest pentru faptul că aleşii locali au respins un proiect de hotărâre privind anularea altei hotărâri de Consiliu Local privind acordarea în oraş a încă 10 licenţe de taximetrie, pe lângă cele aproape 700 de autorizaţii existente deja.
Taximetriştii sunt nemulţumiţi că aceste licenţe au fost acordate preferenţial şi nu a fost cerut nici măcar acordul Camerei Taximetriştilor.
După o oră, de la declanşarea protestelor, liderii taximetriştilor au fost invitaţi la discuţii de către reprezentanţii Primăriei Tg Mureş.
Aceştia din urmă însă nu au prea multe soluţii şi spun că decizia acordării acestor licenţe a fost una politică.

Taximetriştii nemulţumiţi au declarat că nu mai au răbdare până la următoarea şedinţă de Consiliu Local pentru a solicita, din nou, anularea hotărârii care îi supără ci se vor adresa instanţei de contencios administrativ pentru a anula această decizie luată fără a respecta normele legale în vigoare.
Cristina Bulbescu
07.10.2008

Membrii sau foştii membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Tg.Mureş se acuză reciproc.

Adunarea Generală a Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc care a avut loc marţi, la clubul Vârstnicilor din Cetatea Medievală din Tg.Mureş a adus grave acuzaţii actualei conduceri cum ar fi felul preferenţial în care se acordă împrumuturile din fondul de cotizaţii, folosirea abuzivă a funcţiei pentru obţinerea de foloase personale, falsificarea documentelor, folosirea în mare parte a depozitelor bancare.
Prin urmare aceştia au propus o nouă comisie şi anularea unei hotărâri nestatutare dar şi revocarea mandatului Preşedintelui Adrian Muntean.
De asemenea au propus un nou preşedinte, pe nume Emil Ceuşean, care a afirmat că de la instalarea în funcţia de preşedinte a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Mureş a lui Adrian Muntean, acesta nu a făcut altceva decât să abuzeze de funcţia sa în scop personal.
Preşedinta Comisiei de Cenzori din cadrul CARP, Root Rozalia, susţine că Preşedintele Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc, Adrian Munean a cheltuit, de la numirea sa , peste 500 de milioane de lei vechi în scopuri personale şi de asemenea că a luat o sumă de bani drept recompensă pentru munca sa.
Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Adrian Muntean neagă toate acuzaţiile care i se aduc la adresa sa şi susţine că nu are cum să fie schimbat din funcţia pe care o deţine .
Pe de altă parte, cei acuzaţi susţin că adunarea din Cetatea Medievală este de fapt ilegală, şi că ei ar fi vrut o şedinţă la aceeaşi oră dar la sediul CARP pentru completarea consiliului de conducere.
Roxana Mihaly
07.10.2008

Miercuri va începe vaccinarea antigripală gratuită în toată ţara!


Anunţul a fost făcut marţi de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în cadrul unei videoconferinţe susţinută cu toţi reprezentanţii prefecturilor şi asp-urilor din ţară.
Campania gratuită de vaccinare se va desfăşura în intervalul 8 oct şi sfârşitul lunii decembrie 2008 şi este caracterizată de două noutăţi şi anume existenţa exclusiv a monodozelor de vaccin şi desfiinţarea calendarului de vaccinare care a devenit inutil odată cu achiziţionarea întregii cantităţi înainte de debutul campaniei.
Sunt vizate pentru administrarea vaccinului gratuit mai multe categorii de risc, printre care bolnavii cronic, tinerii şi vârstnicii precum şi personalul medical.

Cantitatea de vaccinuri antigripale achiziţionată pentru acest sezon rece de Ministerul Sănătăţii se ridică la 3,1 milioane doze care au costat aproape 34 de milioane de lei.
Va fi imunizată, astfel 17% din populaţia ţării, mai puţin cu trei procente faţă de anul trecut, însă oficialii din sănătate spun că, în funcţie de situaţia epidemiologică va fi suplimentată cantitatea de vaccinuri iar campania va fi extinsă şi pe parcursul lunilor februarie, martie 2009.
De asemenea, mai mult de jumătate din cantitatea de vaccinuri provine de la Institutul Cantacuzino care, conform spuselor ministrului Nicolăescu, va putea asigura de anul viitor întreaga cantitate necesară.
În judeţul Mureş sunt circa 80.000 de persoane care fac parte din categorii cu risc ridicat de îmbolnăvire, însă deocamdată au sosit în judeţ mai puţin de jumătate din dozele de vaccin necesare, spune şefa ASP Mureş, Gabrieal Uifălean.
Cristina Bulbescu
07.10.2008

Medici puţini în judeţul Covasna

Potrivit unei statistici realizate de Colegiul medicilor din România, judeţul Covasna se situează printre ultimele din ţară în ce priveşte numărul de medici pe cap de locuitor.
Statistica arată că densitatea medie este de 1,9 medici la mia de locuitori, dar cea mai scăzută cotă se înregistrează în judeţul Covasna cu 0,6 medici la o mie de locuitori.
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin a declarat că nu are nici o explicaţie pentru această stare de fapt, adăugând că salariile medicilor sunt în general bune, ba chiar a subliniat că sunt mai mari decât la Prefectură.
Una dintre cele mai tragice situaţii se înregistrează la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe care a intrat de aproape doi ani în reparaţii capitale şi care nu poate asigura condiţii optime mai multor secţii, printre care şi Urgenţa.
Drept urmare, un număr tot mai mare de pacienţi apelează pentru investigaţii şi tratamente la spitale din afara judeţului.
Mara Deleanu
07.10.2008

Mii de copii harghiteni, consultaţi gratuit de medici din Ungaria

Mai mulţi medici şi profesori universitari de la Serviciul Internaţional pentru Salvarea Copiilor din Ungaria se află în Harghita, în această săptămână, pentru a-i ajuta pe copiii care au nevoie de asistenţă medicală.
Este vorba de 26 de specialişti în neorologie, ORL, ortopedie sau chirurgie infantilă, de la mai multe spitale din Budapesta, care s-au oferit să vină voluntari în Harghita. Aceştia evaluează de două ori pe an, în lunile mai şi octombrie, starea de sănătate şi evoluţia copiilor aflaţi în plasament familial sau a celor cu probleme deosebite, oferă sfaturi părinţilor şi acordă ajutor şi altor persoane care au o situaţie materială specială. Aproximativ 10.000 de copii au beneficiat, anul trecut, de consultaţii gratuite, iar în primăvara acestui an, peste 3.000 de copii au fost consultaţi de medicii din Ungaria.
Ioana Dima
07.10.2008

Importatorii şi distribuitorii de medicamente avertizează că sunt în imposibilitatea de a mai livra medicamente către farmacii din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a mai actualizat de 18 luni preţul la medicamente.

Ei declară că ministerul are obligaţia să recalculeze preţurile trimestrial şi îl acuză pe ministrul Eugen Nicolăescu că ignoră legislaţia în vigoare.
Preşedintele Asociaţiei Importatorilor şi Distribuitorilor de Medicamente, Robert Popescu, spune că unica soluţie este ca Ministerul Sănătăţii să respecte legislaţia şi să efectueze ajustarea preţului medicamentelor la cursul de schimb actual fără nici un fel de întârziere.
Sursa:Rador

07.10.2008

O autospecială de lansare piese artilerie a luat foc, marţi, într-un poligon de tragere al Armatei aflat în apropiere de Făgăraş, judeţul Braşov.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, colonel Stelian Rechiţean, a declarat că incidentul s-a produs în timpul unor exerciţii de tragere în apropiere de poligonul Cincu, de lângă Făgăraş, în afara zonei DN 1.
Potrivit acestuia, pentru stingerea incendiului, izbucnit în jurul orei 13.00, s-a intervenit cu două autospeciale ale pompierilor.
Şeful ISU a mai spus că în urma incendiului nu au fost înregistrate pagube materiale "foarte mari" şi că nici nu au existat victime.
Sursa:Mediafax

07.10.2008

Producătorii harghiteni, sunt nemulţumiţi de preţul cartofului

Producătorii de cartofi din Harghita sunt nemulţumiţi de preţul de vânzare al kilogramului de cartofi, care nu le asigură decât un profit foarte mic. Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Torok Jeno, a declarat că preţul unui kilogram de cartofi, la producător, este de 55 de bani, fapt care îi nemulţumeşte pe cultivatorii harghiteni.
O altă nemulţumire a producătorilor harghiteni este legată de preţurile mari practicate de intermediari şi comercianţi, care mizează pe câştiguri mici într-un interval scurt de timp. De asemenea, producătorii harghiteni se tem de importurile ieftine din ţările europene care ar duce la o scădere drastică a preţului. Cartofii din Harghita, producător tradiţional alături de Suceava şi Covasna, ajung, în fiecare an, pe pieţele din Bucureşti, Galaţi, Craiova, Prahova, Brăila şi Timişoara.
Ioana Dima
07.10.2008

PSD îşi lansează peste o săptămână, la Tg.Mureş, candidaţii la nivel regional

Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a anunţat marţi că lansarea campaniei la nivel regional va avea loc în 14 octombrie.
La eveniment şi-au anunţat prezenţa preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, şi Miron Mitrea, coordonatorul campaniei PSD la nivel naţional.
Frătean a mai declarat că, la nivelul judeţului Mureş, organizaţiile PSD au o colaborare foarte bună cu cele ale conservatoriilor.
Liderul PSD a spus că în momentul când toate partidele îşi vor anunţa listele cu candidaţi atunci vor anunţa şi ei candidatul pentru colegiul uninominal 3 Senat Sighişoara.
Roxana Mihaly
07.10.2008

Organizaţia de Tineret a PSD Mureş are un nou preşedinte !

Peste 100 de tineri social –democraţi s-au reunit luni seară pentru a-l alege pe noul lider al organizaţiei de tineret.
Acesta este Horaţiu Simion, votat în unanimitate.
Acesta a fost până acum simplu membru PSD.
Horaţiu Simion este absolvent al Facultăţii de Inginerie din Tg.Mureş iar în prezent lucrează în cadrul unei firme de gaz la departamentul comunicare.
Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frăteanu, spune că a ţinut în mod deosebit să reorganizeze TSD Mureş şi că are mare încredere în noua echipă a tinerilor social-democraţi
Roxana Mihaly
07.10.2008

Candidatii UDMR pentru alegerile parlamentare se vor lansa vineri, de la ora 17, la Sala Mare a Palatului Culturii, a anuntat marţi Csep Andrea, de la Biroul de Presa al UDMR.

Evenimentul festiv de lansare va fi completat de un spectacol al Ansamblului Profesionist Muresul.
UDMR si-a definitivat listele de candidati pentru cele 12 colegii electorale din Mures in 28 august.
Senatorii Frunda Gyorgy si Marko Bela, omul de afaceri Szakács János, consilierul local si directorul Directiei Apelor Mures, Dávid Csaba vor candida pentru Senat, in timp ce ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbély László, consilierul judetean Benedek Imre, deputatii Kelemen Atilla si Kerekes Karoly, preotul reformat Brassai Zsombor, avocatul si consilierul local Szász Izolda, ex-deputatul Makkai Gergely, consilierul judetean si directorul Oficiului Judetean de Posta Eross Csaba vor intra in competitia pentru un mandat de deputat.
Sursa:Citynews
07.10.2008

Mai bine de jumătate din comercianţi aflaţi, marţi, în pieţele en-gros din Braşov nu au putut prezenta niciun act de provenienţă a mărfii.

Inspectorii de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au iniţiat controalele în cele două pieţe en-gros din municipiul Braşov - cele din cartierele Bartolomeu şi Stupini - pentru a verifica modul în care sunt comercializate produsele, modul de respectare a legii în ceea ce priveşte informarea consumatorilor, pentru a verifica actele comercianţilor şi cântarele acestora.
Mai bine de jumătate dintre comercianţi nu au putut prezenta certificate de producător, acte de provenienţă a mărfii şi nici nu prezentau etichete cu descrierea produselor şi provenienţa acestora.
Comercianţii care vor fi găsiţi în culpă riscă amenzi între 3.000 şi 7.000 de lei\\", a spus Iulian Mara, directorul OJPC Braşov.
Sursa:Mediafax

07.10.2008

Elevii unei şcoli generale din municipiul Braşov susţin că sunt terorizaţi psihic de profesoara de matematică.

Aceştia spun că profesoara este extrem de exigentă şi refuză să le explice mai mult de o singură dată o anumită problemă care trebuie rezolvată.
Mai mulţi părinţi ai elevilor de la Şcoala Generală nr. 25 din Braşov intenţionează chiar să îşi mute copiii la o altă şcoală din cauza profesoarei de matematică.
În fiecare an, zeci de elevi sunt lăsaţi corigenţi, iar profesoara nu se prezintă la testare, potrivit elevilor.
Cu toate că elevii şi părinţii sunt nemulţumiţi de comportamentul profesoarei, nimeni nu a făcut vreo plângere la şcoală sau la inspectoratul şcolar împotriva acesteia, ei preferând să mediatizeze acest caz.
Directorul adjunct al şcolii, Ileana Budoc, spune că nu s-a primit nicio plângere împotriva profesoarei de matematică, nici din partea elevilor şi nici din partea părinţilor acestora.
De asemenea, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a primit vreo sesizare, însă promite că va face o inspecţie în acest caz.
Inspectorul şcolar adjunct, Vasilica Diaconu, spune că dacă profesoara va fi găsită vinovată, se poate ajunge şi la măsuri radicale.
Profesoara a refuzat să dea orice declaraţii presei.
Sursa :Mediafax

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European