Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


10.10.2008

Nu sunt bani pentru profesori!

Primăria Târgu Mureş spune că mai are bani pentru salariile dascălilor doar până în noiembrie
Aşa a declarat, vineri, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Paşcan.
El a precizat că municipalităţii îi sunt necesare aproximativ 8,2 milioane de lei până la sfârşitul anului, fără majorări, pentru a putea plăti salariile cadrelor didactice şi că fondurile de care dispune primăria în prezent acoperă achitarea salariilor dascălilor doar până în luna noiembrie.
Potrivit sursei citate, în municipiul Târgu Mureş activează în jur de 1.500 de cadre didactice.
Primăriile din judeţul Covasna nu mai au bani pentru plata salariilor cadrelor didactice pe ultimele luni din acest an.
Preşedintele sindicatului cadrelor didactice, Nagy Gabor a declarat că în cursul zilei de luni va avea loc la Sfântu Gheorghe întrunirea Comisiei judeţene de dialog social în cadrul cărei va ridica cu prioritate această problemă.
Acesta a mai adăugat că miercurea viitoare trei autocare pline cu cadre didactice din judeţul Covasna se vor deplasa la Bucureşti pentru a participa la mitingul de protest ce va avea loc în faţa sediului Guvernului.
Mara Deleanu, Mediafax

10.10.2008

Inaugurarea centrului de perfecţionare al ISJ

Centrul de perfecţionare al Inspectoratului Şcolar Harghita a fost inaugurat vineri, la Miercurea Ciuc, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Clădirea care găzduieşte centrul a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Educaţiei, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 1.2 milioane de lei. Imobilul va fi folosit atât ca centru de perfecţionarea a Inspectoratului Şcolar cât şi ca centru judeţean de asistenţă psihopedagogică şi ca depozit de manuale.
Ioana Dima
10.10.2008

Grădiniţele, în atenţia OPC

Patru grădiniţe din judeţul Covasna au primit avertismente din partea Oficiului de Protecţie a Consumatorului pentru diverse nereguli legate de starea mobilierului şi păstrarea alimentelor.
Inspectorul şef al Oficiului, Onica Csaba a precizat că la o grădiniţă cu program prelungit din municipiul Sfântu Gheorghe s-a constatat că starea mobilierului, îndeosebi paturile sunt degradate, iar unele chiuvete nu au fost montate la înălţimea prevăzută de lege, iar pentru ca micuţii să poată ajunge până la robinete s-au improvizat câţiva paleţi din lemn.
Inspectorii Oficiului au mai descoperit carne tocată şi margarină depozitate necorespunzător.
Mara Deleanu
10.10.2008

Solicitare pentru îndepărtarea unei expoziţii de la Salina Praid

Un cetăţean din municipiul Sfântu Gheorghe, Dan Tănasă, a solicitat vineri conducerii Autorităţii de Valorificare a Arhivelor Statului şi Societăţii Nationale a Sării, îndepărtarea unei expoziţii foto deschise la Salina Praid, din judeţul Harghita, despre care spune că are caracter „revizionist şi şovin”. În solicitarea trimisă preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, arată că expoziţia respectivă, vernisată în luna iulie şi intitulată „1000 de momente ale secuimii” conţine fotografii si hărţi cu un pronunţat caracter revizionist şi sovin. Dan Tănasă reclamă faptul că expoziţia şochează prin absenţa totală a elementului românesc şi prin absenţa exemplelor de convieţuire armonioasă dintre români şi maghiari.
În încheiere, Dan Tănasă solicită îndepărtarea urgentă a expoziţiei, pe care o consideră „o provocare ostentativă la adresa românilor şi o negare a dorinţei de bună convieţuire dintre locuitorii României”.
Ioana Dima
10.10.2008

Candidaţii UDMR Mureş pentru alegerile parlamentare au fost lansaţi vineri pentru publicul larg! De la eveniment nu au lipsit momentele artistice!

Evenimentul festiv de lansare va fi completat de spectacolul Sodrásban al Ansamblului Profesionist Mureşul.
Vă reamintim că UDMR şi-a definitivat listele de candidaţi pentru cele 12 colegii electorale din Mureş în 28 august. Senatorii Frunda Gyorgy şi Marko Bela, omul de afaceri Szakács János, consilierul local şi directorul Direcţiei Apelor Mureş, Dávid Csaba vor candida pentru Senat, în timp ce ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbély László, consilierul judeţean Benedek Imre, deputaţii Kelemen Atilla şi Kerekes Karoly, preotul reformat Brassai Zsombor, avocatul şi consilierul local Szász Izolda, ex-deputatul Makkai Gergely, consilierul judeţean şi directorul Oficiului Judeţean de Posta Eross Csaba vor intra in competiţia pentru un mandat de deputat.
Adela Moldovan
10.10.2008

460 de braşoveni evacuaţi din casele naţionalizate se află pe lista primăriei pentru a primi urgent o locuinţă.

Viceprimarul Adrian Gabor a declarat vineri, că lista cuprinde peste 1.000 de cereri, dar pentru cele 460 trebuie găsită o soluţie urgentă.
Directorul RIAL Braşov, Sorin Păltânea, consideră că legea votată de Parlament zilele trecute limpezeşte câte ceva în legătură cu cei care au cumpărat apartamentele de la RIAL.
Până acum, RIAL Braşov a retrocedat 1.453 de unităţi locative şi a vândut 5.043 de case sub efectul Legii 112. În lucru sunt, în prezent, 350 de notificări pentru restituirea proprietăţilor.
Pe rolul instanţelor de judecată există 150 de procese pentru definitivarea contractelor de vânzare-cumpărare.
Pentru a veni în sprijinul celor evacuaţi din casele naţionalizate, RIAL, în parteneriat cu primăria, va începe, până la sfârşitul anului, construcţia a două blocuri cu 28 de apartamente şi garsoniere fiecare.
De asemenea, RIAL a preluat, de la începutul anului, un număr de 39 de unităţi locative în blocurile construite în municipiul Braşov de firme private, în parteneriat cu primăria.
Sursa:Agerpres
10.10.2008

Mureşenii care vor să se imunizeze gratuit împotriva gripei, în prima etapă a campaniei, sunt nevoiţi să-şi cumpere seringile pentru administrarea vaccinului!

Medicii de familie mureşeni au primit joi la prânz, prima tranşă de vaccinuri antigripale pentru a le administra persoanelor din evidenţa lor cu risc crescut de îmbolnăvire.
Dozele de vaccin antigripal, în monodoze sunt produse de Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi se prezintă sub formă de fiolă, fără a avea ataşate însă şi seringa cu care să se administreze.
Medicii de familie solicită, prin urmare, pacienţilor să-şi cumpere seringa de la farmacie pentru a putea primi vaccinul.
Prima tranşă de vaccinuri antigripale sosită în judeţul Mureş este de 43.000 de doze iar necesarul judeţului, conform cartagrafierii făcute de ASP este de circa 90.000 de doze, în acest sezon.
Următoarea cantitate de vaccinuri necesară va fi achiziţionată din străinătate şi va ajunge în judeţe după data de 15 octombrie iar, în plus, dozele conţin seringi preumplute.
Cristina Bulbescu
10.10.2008

Centrul Medical Nova Vita San din Tîrgu-Mureş şi-a deschis vineri seara porţile!

Spitalul privat inaugurat vineri este structurat pe cinci nivele şi cuprinde o secţie de interne cu 45 de paturi, unde pacienţii beneficiază de tratament paliativ clasic şi tratament paliativ imunostimulator, o secţie de interne cu 15 paturi, unde pacienţii care suferă de boli cronice sunt supuşi unor investigaţii complexe şi li se oferă servicii medicale, precum şi o secţie neurologie şi recuperare neuromotorie cu 11 paturi.
Adela Moldovan
10.10.2008

Despăgubiri pentru agricultori

Noua lege a vânătorilor votată săptămâna aceasta de Camera deputaţilor prevede, printre altele, acordarea de despăgubiri persoanelor care suferă pagube din cauza animalelor sălbatice.
Deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad a declarat că această prevedere este deosebit de importantă pentru locuitorii judeţului Covasna care de ani de zile se plâng autorităţilor locale de pagubele pricinuite de sălbăticiuni.
Până acum agricultorii au fost despăgubiţi doar dacă aveau poliţă de asigurare pentru aceste culturi.
Mara Deleanu
10.10.2008

Direcţia Apelor Mureş a organizat, vineri, cea de-a treia dezbatere publică din acest an, privind “Consultarea şi participarea publicului în procesul de management al apelor”.

Cea de-a treia întâlnire, care s-a desfăşurat la sediul Direcţiei Apelor Mureş, a avut ca temă “Dezvoltarea programelor de măsuri pentru reducerea presiunilor hidromorfologice.
La dezbatere au participat membrii comitetului bazinului Mureş, operatori regionali şi locali de apă şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale de mediu.
Materialele prezentate de reprezentanţii Direcţiei Apelor Mureş au cuprins aspecte privind principalele probleme de gospodărire a apelor din Bazinul Hidrografic Mureş, cu referire la influenţele activităţii umane şi impactul pe care îl au asupra vieţii acvatice.
Aceste dezbateri publice de informare şi consultare a publicului şi a factorilor interesaţi cu referire la programul de măsuri sunt o necesitate, rezultatul lor contribuind esenţial la realizarea unui plan de management bazinal realist.
Proiectul de management trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2009, după care, timp de 6 luni, va intra în dezbatere publică, urmând ca, până în 2015, să fie pus în aplicare.
Roxana Mihaly
10.10.2008

Centrală termică dezafectată, cuprinsă de flăcări

Centrala termică a unei foste fabrici din localitatea harghiteană Sânsimion a fost curpinsă de flăcări în vineri dimineaţa, din cauza unor scântei provenite de la un aparat de tăiat, manevrat de un muncitor al unei firme de dezmembrări. Rezervorul în care se aflau 100 litri de păcură a fost scos afară de pompierii civili şi militari şi focul a fost stins în cel mai scurt timp. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale însemnate.
Ioana Dima
10.10.2008

A început Festivalul Vinului de la Tg Mureş!

La acest sfârşit de săptămână tg.mureşenii sunt aşteptaţi la vin, must şi voie bună.
Începând de vineri, pe scena din Cetatea Tg Mureş vor concerta numeroşi artişti printre care formaţiile Holograf, Morandi, Nicu Alifantis & Zan.
De asemenea, se vor afla în recital Sava Negrean – Brudaşcu, Ionuţ Fulea, Florentina şi Petre Giurgi.
Vor susţine recitaluri ansambluri precum „Dor Mureşean”, „Junii Călimanilor”, „Şireagul”, şi Ansamblul de la Vătava.
Lacrima Balint

10.10.2008

Vineri a debutat la Tg Mureş finala Campionatului Naţional de Călărie.

Federaţia Ecvestră Româna, în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, organizează la Baza Hipică a Depozitului de Armăsari Tg Mureş, în perioada 10-12 octombrie, finala Campionatului Naţional - Proba Completă de Călărie.
Concursul este alcătuit din trei probe, vineri s+a desfăşurat prima probă şi anume dresajul care constă în arta, eleganţa, precum şi colaborare între cal şi călăreţ.
Sâmbătă va avea loc proba de obstacole, o probă clasică, pe care spectatorii o vor putea urmări din tribune iar duminică va avea loc proba de cross, cea mai spectaculoasă şi mai riscantă probă.
Câştigătorul competiţiei va fi declarat cuplul cal-călăreţ care la finalul celor 3 zile de concurs va totaliza cel mai mic număr de puncte de penalizare.
Titlurile de campioni se vor acorda pe două nivele de dificultate la individual precum şi la echipe care sunt novici şi "o stea" , această ultimă categorie fiind similară, ca grad de dificultate, cu Campionatele Balcanice.
Participă la concurs finaliştii de la cluburile Stoea Săcele din judeţul Braşov, Taraxacum Cluj, echipa Felix Ţopescu, fosta Dinamo Bucureşti, Scorillo din Sântana de Mureş şi Romsilva Tg. Mureş cu sportivii Vasile Teanc, Mădălina Henteş, Orsolya Teanc şi Levente Olasz.
Cristina Bulbescu
10.10.2008

Muzeul de Artă Braşov găzduieşte în perioada 10 octombrie - 9 noiembrie expoziţia \"Artiştii Braşoveni Uitaţi 1700-1950\".

Iniţiativa organizării expoziţiei a pornit de la constatarea că mulţi artişti braşoveni din secolele trecute se află, în prezent, într-un con de umbră, fiind necunoscuţi atât publicului larg, dar şi specialiştilor în domeniu.
Expoziţia propune vizitatorului o incursiune incitantă prin două secole şi jumătate de creaţie plastică braşoveană.
În premieră la Braşov sunt expuse lucrărilor unor artişti braşoveni foarte apreciaţi în Occident, cum ar fi Ernest Honigberger, Henri Nouveau, Walther Teutsch.
Expoziţia este însoţită de un catalog bogat ilustrat ce reuneşte 25 de medalioane dedicate unor artişti braşoveni.
Sursa:Agerpres

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European