Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


08.10.2008

Un caz de agresiune săvârşit de un profesor de matematică asupra elevilor a fost semnalat şi în Mureş .

O fetiţă din clasa a VII-a de la Şcoala Generală nr. 2 “Ion Vlăduţiu” din Luduş a povestit acasă cum profesorul de matematică venea beat la şcoală şi îi bătea cu o antenă.
Acest act de agresiune s-a consumat în anul şcolar precedent, el fiind semnalat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în perioada mai-iunie 2008, către sfârşitul anului şcolar.
Cazul a ajuns la urechile unei rude, care a făcut sesizare la Inspectorat.
Persoanele direct implicate au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Bărbatul a declarat că se luptă pentru un principiu şi că este revoltat că în România anului 2008 mai este posibil aşa ceva.
Cazul profesorului de matematică de la Luduş este cunoscut şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.
Inspectorul de specialitate (de matematică), Emil Grama, care evaluează cazul, nu a putut fi contactat.
Inspectorul Borgovan a declarat că nu ştie să mai fi apărut alte cazuri de abuz şi nici plângeri legate de acest profesor. Acelaşi inspector a ţinut să precizeze că acuzaţia de consum de alcool nu poate fi probată, atâta vreme cât colegii nu au confirmat acest lucru.
Cetăţeanul din Luduş, care a sesizat Inspectoratul, doreşte ca astfel de fapte să nu se mai repete, să nu mai fie agresaţi alţi copii de la Şcoala Generală din Luduş.
Bărbatul a declarat că a epuizat toate metodele de a se plânge despre conduita şi atitudinea acestui profesor.
Cu toate acestea, legea europeană a drepturilor omului prevede că numai persoana nedreptăţită poate depune plângerea la CEDO, nu alte persoane care cunosc cazul.
De asemenea, pentru a depune legal o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor omului, trebuie să fi apelat la justiţia din România şi să fi epuizat toate căile de atac .
Adela Moldovan
08.10.2008

Fostul primar al orasului Tarnaveni, Octavian Popa a intrat in vizorul DNA.

Primăria municipiului Târnăveni, prin reprezentanţii legali, a înaintat Serviciului Teritorial Anticorupţie Târgu Mureş o plângere penală împotriva fostului primar social democrat Octavian Popa, legat de contractul încheiat de municipalitate cu firma care prestează serviciul de transport public de persoane din oraş.
La licitaţia din 2004, caietul de sarcini a fost cumpărat de mai multe firme, dar în final a participat doar TAR Târnăveni. Reprezentanţii societaţii au acceptat ca, timp de cinci ani, să plătească 5,5 miliarde de lei vechi contravaloarea activelor, un preţ considerat subevaluat la vremea respectivă, şi să achiziţioneze mai multe mijloace de transport noi.
Plângerea este îndreptată împotriva fostului primar PSD Octavian Popa, dar şi împotriva altor doi social-democraţi - fostul viceprimar Ovidiu Chindris, în prezent consilier local, şi a consilierului local Ioan Micsa.
Adela Moldovan
08.10.2008

Ministrul Borbely inaugurează blocurile termoizolate din Sfântu Gheorghe


Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Borbely Laszlo, va inaugura joi, la Sfântu Gheorghe, blocurile de locuinţe care au beneficiat de lucrări de termoizolare prin Programul Naţional de Reabilitare Termică.
În acest program au fost incluse 17 blocuri cu 410 apartamente din Cartierul Gării, unde s-au efectuat lucrări de dublare cu polistiren a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor cu geamuri termpoan şi montarea acoperişurilor.
Valoarea totală a investiţiei s-a cifrat la 3,9 milioane lei.
Proiectul a început în toamna anului trecut şi este cel mai mare de acest fel finanţat la nivel naţional.
Mara Deleanu
08.10.2008

Inspectoratul Şcolar Braşov a interzis distribuirea în şcolile gimnaziale din judeţ a unor chestionare întocmite de Autoritatea pentru Sănătate Publică.

În chestionare, elevii sunt întrebaţi, printre altele, dacă fumează, dacă consumă băuturi alcoolice sau droguri, dacă s-au gândit la sinucidere, precum şi dacă şi-au început viaţa sexuală, totul sub protecţia anonimatului.
Inspectorii şcolari nu sunt mulţumiţi de conţinutul chestionarelor, considerând că acesta "depăşeşte vârsta copiilor de gimnaziu", care "nu au cunoştinţă de anatomie, de sexualitate, de consumul de droguri şi suicid", a declarat, astăzi, Vasilica Diaconu, inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.
De asemenea, reprezentanţii ISJ Braşov sunt nemulţumiţi şi de faptul că aceste chestionare nu sunt avizate de Centrul de Consiliere Psihopedagogică şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi, prin urmare, au interzis distribuirea lor în şcolile din judeţ.
La rândul lor, reprezentanţii ASP Braşov spun că aceste chestionare nu au reprezentat nicio problemă în alte judeţe. "Atâta vreme cât 3-4% din elevii sub 13 ani au declarat că şi-au început viaţa sexuală, nu cred că nu înţeleg aceste întrebări, a spus dr. Vasile Moldovean din cadrul ASP Braşov.
Sursa :Mediafax
08.10.2008

Aproape 30% dintre fermierii mureşeni au făcut şi în acest an supradeclarări la parcelele de teren pentru a obţine subvenţiile europene!

Situaţia plăţilor directe în agricultură, după primul an în care s-au acordat subvenţiile europene, încă nu este încheiată în judeţul Mureş.
Reprezentanţii APIA Mureş se plâng că s-au confruntat cu probleme extrem de mari care au fost generate, în special, de supradeclarările făcute de jumătate din fermierii mureşeni.
Astfel, în anul 2007 au fost înregistrate aproape 36.000 de cereri pentru subvenţii, dintre care peste 17.500 de fermieri au fost implicaţi în supradeclarări, ceea ce a însemnat implicarea comisarilor europeni în verificarea, la faţa locului a suprafeţelor, şi implicit amânarea plăţilor.
Suma totală plătită pentru subvenţiile directe în agricultură în judeţul Mureş, până la această dată, este de aproape 17 milioane de euro, iar cei care au rămas pe dinafară sunt producătorii de tutun care s-au dovedit în mare parte neeligibili după ce s-au înscris în mai multe organizaţii asociative
Spre deosebire de anul anterior, angajaţii APIA Mureş vor răsufla mai uşuraţi în acest an la capitolul supradeclarări.
Totuşi, jumătate din cei care au supradeclarat anul trecut au făcut-o şi în acest an, cele mai mari probleme înregistrându-se în Centrul Zonal Luduş.
Prin urmare, din cei aproape 32.000 de fermieri care au depus cereri în acest an pentru subvenţiile europene, peste 9.000 de fermieri au fost chemaţi deja la APIA pentru declaraţii neconforme. 5.000 dintre aceştia sunt luduşeni, spune directorul APIA Mureş.

În momentul de faţă, specialiştii APIA Mureş sunt pe ultima sută de metrii în ceea ce priveşte controlul pe teren a fermelor selectate în acest sens.
Din cele 540 de ferme selectate, circa 60% sunt repartizate la controlul clasic iar restul la măsura agro-mediu.
Directorul APIA Mureş, Radu Ungureanu crede că, în condiţiile date, fermierii vor începe să-şi primească banii europeni pe subvenţiile din acest an, la finele lunii decembrie.
Cristina Bulbescu


08.10.2008

Vin banii din subvenţiile europene pentru sectorul zootehnic mureşean!

Până la această dată au fost aprobate pentru plată, peste 15.000 de cereri în judeţul Mureş pentru sectorul zootehnic, vegetal şi viticol, în valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei.
Cea mai mare valoare se înregistrează la subvenţionarea laptelui, pentru care au fost depuse mai bine de 95% din totalul cererilor.
În schimb, crescătorii de bovine şi ovine sunt primii care îşi vor primii banii, spune directorul APIA Mureş.
Cristina Bulbescu
08.10.2008

Zeci de copii din Harghita sunt abandonaţi în spitale

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Elekes Zoltan, a declarat că până la sfârşitul lunii septembrie un număr de 59 de copii au fost abandonaţi în spitalele din judeţ. Cei mai mulţi dintre ei sunt nou-născuţi şi au fost părăsiţi de mame imediat după naştere dar sunt şi cazuri în care au fost aduşi la spital pentru tratarea unor afecţiuni şi părinţii nu au mai vrut să-i ia acasă. Principalele motive pentru care micuţii sunt abandonaţi în spitale sunt legate fie de vârsta foarte fragedă a mamei, fie de lipsa posibilităţilor financiare. Asistenţii sociali de la Direcţia de Protecţie a Copilului încearcă, totuşi, să-i convingă pe aceşti părinţi să-şi ia copiii acasă.
Ioana Dima
08.10.2008

Întreaga cantitate de aţă chirurgicală provenită din China a fost scoasă din uz miercuri de reprezentanţii ASP Mureş, de la toate spitalele din judeţ!

Aţa chirurgicală, importată din China, considerată vinovată pentru moartea unei femei din Argeş, a fost distribuită în 150 de spitale din România dintre care şi în judeţul Mureş.
Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Mureş au găsit aţă de provenienţă chineză în toate spitalele din judeţ iar ca măsură preventivă au retras din uz întreaga cantitate, până la aflarea concluziilor comisiei constituite în acest sens, la nivelul Ministerului Sănătăţii Publice.

Aţa chirurgicală provenind din China a intrat în atenţia autorităţilor sanitare după ce Elena Carmen Ghiţă de 28 ani a murit în urma unei operaţii de cezariană la care s-a folosit acest produs.
Acesta a fost singurul caz de deces semnalat din această cauză, un prim raport al autorităţilor sanitare arătând că aţa chirurgicală ar fi fost contaminată cu Bacillus cereus.
Atât producătorul chinez al firelor chirurgicale, cât şi firma importatoare din România au trimis probe din respectivul material spre analiză unor laboratoare din Marea Britanie şi Germania.
Importul de aţă chirurgicală din China are, din 2004, avizul Ministerului Sănătăţii. Ministrul Eugen Nicolăescu a solicitat un control riguros al importurilor de aţă chirurgicală din China, urmând ca în maximum două săptămâni să existe rezultate în acest caz.
Cristina Bulbescu

08.10.2008

Ultimul etaj al Maternităţii din Braşov a fost inundat din cauza ploilor excesive din ultimele zile.

Pacientele din cinci saloane au fost nevoite să se mute în alte saloane, această situaţie repetându-se de fiecare dată când plouă deoarece acoperişul nu a fost reparat.
Clădirea Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Braşov nu a fost reabilitată în ultimii ani, acoperişul fiind plin de găuri.
Personalul spitalului este nevoit să se descurce cu găleţi pentru a colecta apa care se scurge prin acoperiş.
Clădirea este revendicată de Biserica Evanghelică şi din acestă cauză nu se fac investiţii.
În 2009 sunt aşteptate fonduri de 8,7 milioane de euro de la Banca Mondială pentru Maternitatea din Braşov.
Mai este nevoie de o hotărâre de Guvern pentru primirea acestor bani.
Probabil, primăvara viitoare, vor începe şi lucrările de reparaţie", au spus reprezentanţii Maternităţii Braşov.
Sursa:Mediafax
08.10.2008

Urmărit internaţional prins în Harghita

Un tânăr din Harghita, urmărit internaţional după ce a comis o tâlhărie în Ungaria a fost prins de poliţiştii din judeţ şi urmează să fie predat autorităţilor maghiare. Biroul de Presă al IPJ Harghita a anunţat că în data de 6 octombrie, Curtea de Apel Târgu Mureş a îndeplinit procedura privind Mandatul European de Arestare Preventivă emis de Judecătoria din Budapesta şi a dispus arestarea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Leliceni. O echipă constituită la nivelul IPJ Harghita l-a identidicat pe tânăr şi l-a prezentat Parchetului Curţii de Apel Târgu Mureş, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Ioana Dima
08.10.2008

Victimele Holocaustului au fost comemorate miercuri la Tg.Mureş.

Holocaustul a fost unul dintre cele mai regretabile evenimente ale istoriei.
Evreii nu au fost singurele victime ale ororii petrecute în timpul celui de-al doilea război mondial, naziştii au omorât şi oameni care, din motive ideologice, se împotriveau regimului.
La comemorarea de miercuri a victimelor care au pierit în timpul Holocaustului au participat reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din judeţul Mureş dar şi autorităţi locale.
Comemorarea, care a început cu o scurtă ceremonie religioasă, a avut loc la statuia victimelor Holocaustului de pe strada Călăraşilor din Tg.Mureş.
Preşedintele Comunităţii Evreilor din Tg.Mureş, Alexandru Ausch, afirmă că această zi este una foarte importantă pentru toţi evreii din România .
Alexandru Ausch a mai spus că au ales să comemoreze această zi în 8 şi nu în 9 oct când e “Ziua Holocaustului”pentru că joi vor sărbători una dintre cele mai sfinte sărbători ale evreilor şi anume “ziua pocăinţei”.
Roxana Mihaly
08.10.2008

O scrisoare a fiicei liderului PNL Covasna , în atenţia Autorităţii electorale

O scrisoare semnată de fiica preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, prin care face cunoscut faptul că tatăl ei va candida pentru Camera deputaţilor la apropiatele alegeri din luna noiembrie, a determinat conducerea PD-L Covasna să sesizeze Autoritatea electorală, pe considerentul că aceştia au luat starul mai repede în campania electorală.
Liderul PD-L Covasna, Gheorghe Baciu a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, scrisoarea semnată de Ioana Obreja, studentă la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, în care aceasta spune printre altele că tatăl ei este un om cu experienţă, un bun manager şi o persoană foarte ataşată de zona Întorsurii Buzăului, concluzionând că „este cel mai potrivit om pentru a ne reprezenta la Bucureşti”.
Mara Deleanu
08.10.2008

Liga Pro Europa îşi manifestă solidaritatea faţă de Haller Istvan, aflat în greva foamei !

Haller Istvan, membru în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării se află în cea de-a 7 zi de grevă a foamei din cauza nerepesctării de către Guvern a unei hotărâri a CEDO , prin care executivul român îşi luase angajamentul de a asigura finanţarea unui proiect de dezvoltare comunitară la Hădăreni în valoare de 2 milioane de euro.
Preşedinta Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a cerut subsecretarului de stat, Raed Arafat, asistenţă medicală de specialitate pentru Haller Istvan.
Smaranda Enache a mai declarat că Liga Pro Europa speră că protestul lui Haller Istvan va determina Guvernul român să respecte hotărârile CEDO.
Roxana Mihaly

08.10.2008

Preşedinta Ligii Pro Europa, Smaranda Enache nu se mai află pe listele PNL Mureş pentru alegerile parlamentare .

Aceasta a declarat că ar fi dorit să reprezinte Tg.Mureşul în Palament dar din păcate din cauza deciziei luate la nivel local de liberali, candidatura sa a fost respinsă.
Smaranda Enache s-a arătat dezamăgită de diferenţele care există, la nivel organizatoric, între organizaţia centrală şi cele locale ale PNL.
Roxana Mihaly
08.10.2008

O nouă ameninţare cu bombă miercuri, la sediul aceleiaşi firme specializate în tehnică de calcul, situată pe strada Mihai Eminescu din Tîrgu-Mureş!

La o săptămână de la ameninţarea falsă cu bombă de la sediul firmei NEOGEN din Târgu Mureş, miercuri, aceeaşi companie a primit o nouă ameninţare, în care s-a anunţat că întreaga clădire va sări în aer în 16 minute.
Mesajul de ameninţare a fost primit de către o angajată a comaniei care prelua mesajele de la cei în căutare de locuri de muncă, sau care aveau oferte. Acesta este singurul număr de telefon al comaniei cunoscut de public.
Imediat, au fost anunţate autorităţile de acest fapt.
Toţi angajaţii companiei aflaţi în acel moment în clădire au fost evacuate în jurul ore 15 şi activitatea companiei a fost oprită vreme de 1 oră.
Echipele de pirotehnişti s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a verifica zona.
Conform declaraţiilor Alexandrei Dincă – marketing managerul companiei – este acelaşi utilizator frustrat, ale cărui poze nu au fost publicate pe site-ul noi2.ro. Pe respectivul site sunt permise doar fotografiile reale ale utilizatorilor, tocmai pentru a asigura un standard ridicat al serviciului oferit
Potrivit poliţiştilor, autorul primei ameninţări cu bombă de la firma NEOGEN din Târgu Mureş, din 30 septembrie, nu a fost găsit încă şi este căutat în judeţele Mureş şi Braşov, inclusiv pe baza indiciilor oferite de conducerea firmei.
Surse neoficiale din Poliţia Mureş ne-au declarat că autorul ameninţării de azi ar putea fi cel căutat de poliţişti şi că nu este exclus să existe o complicitate pentru aceste ameninţări false.
Conform purtătorului de cuvânt al companiei IT, Alexandra Dincă, imediat ce identitatea falsului terorist va fi dovedită, compania va depune plângere împotiva lui, având în vedere că firma este prejudiciată, actictivitate fiind întreruptă.
Adela Moldovan

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European